İçeriğe geç

endüstriyel soğutma

nehir soğutma

endüstriyel soğutma

Endüstriyel soğutma nedir? Endüstriyel alanda soğutma veya soğutucu ekipmanları, bir ticari ürünü soğutan veya ticari tesislerdeki havayı nemlendiren sistem olarak tanımlanan mekanizmaların genel adıdır. Bu soğutucular, işlemlerini gerçekleştirebilmek için bir buhar sıkıştırması veya absorpsiyon (hava basıncı) döngüsünü kullanmaktadır.

Endüstriyel Soğutma Nedir: Gruplarının Türleri

Bir soğutucu, 1 ila 1000 ton arasında soğutma enerjisine sahiptir. Üç farklı tipte chiller vardır: Hava, Su ve Evaporatif yoğuşmalı chiller. Endüstriyel chillerler için üç tip kategorinin her birinde de dört alt kategori vardır: Pistonlu, Santrifüj, Vidalı ve Absorpsiyonlu chiller. İlk üç tip elektrik motorları ile çalışırken, absorpsiyonlu chiller buhar veya gaz türbinleri ile çalışan mekanik chillerlerdir. Bir absorpsiyonlu soğutucu, buhar vb. bir ısı kaynağı ile çalıştırılır ve elektronik hareketli parçalar kullanmaz.

Endüstriyel Soğutucunun Bileşenleri

Mekanik soğutucular dört temel bileşene sahiptir: Evaporatör, Kompresör, Kondenser, Genleşme vanası. Soğutucudaki evaporatörler, daha düşük bir basınçta ve kondenserden daha düşük bir sıcaklıkta çalışmaktadır.

Santrifüj Kompresör: Santrifüjlü kompresörler işletmelerin genellikle ilk tercihleridir. Bunun en büyük nedeni az hareketli parçaya sahip olmalarıdır. Aynı zamanda enerji tasarrufları yüksektir ve benzer boyutlardaki pistonlu bir kompresörden daha yüksek bir soğutucu güce sahiptirler. Santrifüjlü kompresörler, yüksek hacimli havalandırma fanları, soğutma üniteleri ve hava dolaşım sistemleri kullanılan yerler gibi düşük basınçlı uygulama alanlarına daha uygundur. Santrifüj kompresörü, sıkıştırmayı sağlamak için bir hava kütlesine uygulanan santrifüj kuvvetini kullanarak çalışır. Tipik kapasiteler 60 ila yüzlerce ton arasındadır. Bunlar hermetik, sızdırmaz, manyetik yataklı kompresörlerdir ve 230-460 volt değerleri arasında çalışırlar.
Vidalı Kompresör: Sabit gövdede bir araya getirilen vidalı kompresörde iki vida (erkek/ dişi) vardır. Rotorlar dönerken, gaz iki rotor arasındaki doğrudan hacim azaltması ile sıkıştırılır. Bu kompresörler ayrıca yarı- hermetik sızdırmaz kompresörlerdir. Çift voltaj taşırlar ve 40 – 1000 beygir gücü aralığındadırlar. Sıkıştırma sağlamak için iki yıldız tekerden geçen tek bir döner vidayı kullanan; tek vidalı kompresörler de vardır

hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için formu doldurunuz
nehir soğutma logo

nehir soğutma

ısıtma soğutma yedek parça

profesyonellik

alanında uzman teknik elemanlarımızla profesyonel hizmet sunmaktayız.

yenilenebilirlik

yeniliklere önem veriyoruz gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz

ömür boyu garanti

hizmetimize güveniyoruz ve ömür boyu garanti veriyoruz.

24x7 hizmet

siz değerli müşterilerimize satış sonrası 7/24 hizmet vermekteyiz

sohbeti aç
merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?
merhaba
endüstriyel soğutma ile ilgili bilgi almak ister misiniz?